'Kwalificatie Formule 1 aangepast'

Het lijkt erop dat de kwalificatie in de Formule 1 vlak voor het seizoen 2014 nog op de schop gaat. Volgens de Daily Mirror gaat het met name om het derde segment waar sommige coureurs om banden te sparen of tactische redenen weigeren naar buiten te gaan om een tijd neer te zetten.

Dit is Formule 1-baas Bernie Ecclestone een doorn in het oog. Daarom zal hij op 21 februari met autosportfederatie FIA een overleg over het onderwerp voeren. De teams kunnen meedenken over de verschillende ideeën die dan ter tafel zullen komen, waaronder de terugkeer van het oude systeem van een uur kwalificatie. Ook zou het kunnen dat speciaal voor Q3 een setje banden beschikbaar is, waardoor coureurs wel gedwongen worden om een goede tijd te klokken.

Ook het omstreden systeem van de dubbele punten in de laatste race staat dan weer op de agenda. Ecclestone pleit wederom voor zijn idee om dit uit te breiden naar drie wedstrijden, maar de kans is klein dat er iets verandert, omdat de Mercedes-teams dwars zouden liggen.