Molen in 's-Gravenzande verliest wieken

De wieken van een korenmolen in 's-Gravenzande zijn donderdagavond allemaal afgebroken. Het incident vond rond 22.00 uur plaats. Niemand is gewond geraakt, zo meldt een woordvoerder van de brandweer. Over de oorzaak is nog niets bekend, volgens de woordvoerder had het niet per se met de wind te maken.

De molenaar was in de molen aanwezig toen de wieken afbraken. Hij was aan het proefdraaien, omdat er vrijdag zou worden gemalen. Toen hij de wieken wilde stilzetten, hoorde hij een 'donderend' geluid. De as brak af en daarna kwamen de wieken naar beneden.

De molen uit 1908 is gelegen aan de Naaldwijkseweg. Volgens de woordvoerder van de brandweer is het 'een wonder' dat er geen gewonden zijn gevallen. "Het is best een drukke weg. Als de wieken rond 17.00 uur waren afgebroken, had ik nog moeten zien of het goed was afgelopen."

Burgemeester Sjaak van der Tak is zeer verwonderd over hoe het incident heeft kunnen gebeuren. "De molen heeft vorig jaar nog een opknapbeurt gehad", zei hij tegen de lokale nieuwssite Regio 15.

Het incident heeft een ravage opgeleverd. Een gespecialiseerd bedrijf is met een hijskraan aanwezig om de rommel op te ruimen. De omgeving van de molen is voor de veiligheid afgezet.