Vermeer: "Nog een jaar op de bank zie ik niet zitten"

Kenneth Vermeer is niet van plan nog een jaar op de bank te gaan zitten bij Ajax. Vermeer verloor eerder dit seizoen zijn basisplaats aan Jasper Cillessen.

"Het is wat anders dan wat ik gewend was. Ik heb altijd veel gespeeld en dan beland je op de bank", zei Vermeer na afloop tegenover de camera's van de NOS. "Het is niet leuk maar het gebeurt. Dan moet je je focussen op hard trainen en jezelf zien te hervinden en er voor zorgen dat als je moet spelen er gewoon weer staat."

Een vertrek aan het einde van het seizoen wil Vermeer niet uitsluiten. "Het is nu afwachten tot aan het einde van het seizoen. Dan zien we wel wat er gaat gebeuren. Maar om nog een jaar op de bank te zitten zie ik niet zitten", aldus Vermeer, die een vertrek overweegt. "Ja, de kans is er zeker. Maar zo ver is het nog niet en daar denk ik ook nog niet aan."

Door een blessure van de eerste doelman mocht Vermeer donderdagavond weer plaats nemen tussen de palen in het duel met FC Groningen. De reserve-keeper speelde een prima wedstrijd en hield Ajax meerdere keren op de been.

"Het was weer een poosje geleden. Ik heb er wel van genoten. We begonnen aardig aan de wedstrijd en creëerden een aantal kansen. Voor rust hadden we met 3-0 voor moeten staan. Dat gebeurt dan niet en dan maakt Groningen vlak voor rust 1-1. Dan weet je dat je het lastig gaat krijgen. Groningen speelde heel gesloten en loerde op de counter. Uiteindelijk win je de wedstrijd en mag je tevreden zijn."