[NBA] San Antonio verliest terrein

San Antonio Spurs heeft donderdag de wedstrijd in de NBA tegen Brooklyn Nets verloren. De basketbalploeg uit New York was in eigen stadion met 103-89 te sterk voor de Texanen. De Spurs, momenteel tweede in de Western Conference, hebben door de verliespartij nu drie nederlagen meer dan koploper Oklahoma City Thunder.

San Antonio speelde tegen de Nets zonder zijn vier topscorers. Tony Parker, Tim Duncan, Manu Ginobili en Kawhi Leonard lieten allemaal verstek gaan. Desondanks bleven de Spurs goed bij tot aan het begin van het vierde kwart. Het verschil was toen nog beperkt tot vijf punten, waarna de Nets, de nummer zeven van de Eastern Conference, uiteindelijk toch vrij gemakkelijk wegliepen.

In de enige andere wedstrijd van donderdag in de NBA won Golden State Warriors met 102-87 van Chicago Bulls. Stephen Curry was met 34 punten de grote man bij de ploeg die in de eerste helft van de partij nog met zestien punten achterstond. De Warriors staan op een zesde plek in het westen, terwijl de Bulls de zesde positie in de Eastern Conference bezetten.