Button: "F1 niet veel sneller dan GP2"

McLaren-coureur Jenson Button verwacht niet dat de Formule 1-bolides dit seizoen veel sneller zullen zijn dan de GP2-auto's. De reden hiervoor is niet de introductie van de 1,6 liter V6-turbomotor, maar de verminderde neerwaartse druk in de bochten.

In de testweek in Jerez klokte Buttons teamgenoot Kevin Magnussen uiteindelijk de snelste tijd, die wel zes tellen langzamer was dan de snelste tijd van vorig jaar. Hierdoor kunnen de onveranderde GP2-bolides bijna gelijke rondetijden klokken. "Ze zullen op sommige circuits veel dichterbij zitten. We zullen sneller zijn, maar niet veel."

Button weet echter ook dat de test in Jerez niet representatief is voor hoe de auto's in Australië zullen gaan presteren, omdat de leercurve met het nieuwe pakket enorm steil verloopt. "Drie races later zal er weer een flinke hap van de rondetijden af zijn. Aan het eind van het jaar zullen we niet ver meer van de 2013-tijden af zijn, misschien maar enkele seconden."

Een deel van de langzamere rondetijden wordt veroorzaakt door de hardere Pirelli-band die voor dit seizoen aangepast is om het hogere koppel te kunnen weerstaan. "Dat scheelt een halve seconde. Daarnaast zijn de auto's ook zwaarder wat 1,2 seconden scheelt, dus die twee zaken schelen alleen al 1,6 tot 1,8 seconden."