Milieuambtenaar stuit op drugslab in schuur Limburg

In een schuur in het Limburgse Ospel is donderdag waarschijnlijk een drugslab gevonden. De vondst werd rond het middaguur gedaan door een milieuambtenaar bij een milieucontrole, meldt de politie. Een persoon die in de schuur was is aangehouden.

Na de vondst van het lab in de schuur aan het Ommelpad waarschuwde de ambtenaar de hulpdiensten. Specialisten van een landelijke afdeling van de politie zijn onderweg om na te gaan of er inderdaad sprake is van een drugslab.

De brandweer en de politie hebben de schuur en de omgeving afgezet. "Die specialisten weten beter hoe je in dit soort gevallen op een veilige manier bewijs kunt verzamelen, dus wij doen er zelf voorlopig niks mee", zegt de woordvoerder.

In het Midden-Limburgse Ospel werd in oktober 2012 nog een 39-jarige man aangehouden omdat hij in een voormalige champignonkwekerij duizenden kilo's aan grondstoffen voor drugs had liggen. De politie vermoedde toen dat hij van plan was een drugslab op te zetten. De woordvoerder kon niet zeggen of die zaak verband houdt met deze vondst.