AZ geeft hoop op Hupperts nog niet op

AZ Alkmaar wil Guus Hupperts (21) nog altijd overnemen van Roda JC. De Alkmaarders brachten vorige maand tevergeefs een bod uit op de aanvaller. Roda wilde niet meewerken aan een tussentijds vertrek van Hupperts.

De aanvaller heeft een aflopend contract in Kerkrade, maar de club heeft een optie om de verbintenis met één jaar te verlengen. AZ hoopt Hupperts in de zomer alsnog vast te leggen. De Alkmaarders willen een vervanger voor Johann Berg Gudmundsson. De IJslander vertrekt na dit seizoen. AZ houdt daarnaast ook rekening met een vertrek van Roy Beerens. Roda vraagt naar verluidt drie miljoen euro voor jeugdinternational Hupperts.

AZ was bereid om een transfersom van circa één miljoen euro te betalen. Bovendien zouden verdediger Wesley Hoedt en aanvaller Fernando Lewis (op huurbasis) naar Limburg verhuizen. "Teleurstellend dat we er deze keer niet uit zijn gekomen, maar wij blijven geïnteresseerd en zien Guus na dit seizoen graag komen", aldus directeur voetbalzaken Earnest Stewart van AZ tegenover Voetbal International.

Roda hoopte volgens het weekblad zaken te doen met AZ. De ploeg van trainer Jon Dahl Tomasson wilde Denni Avdic huren van de Alkmaarders. De Zweed zag een overstap naar Kerkrade niet zitten. Roda slaagde er ook niet in Lars Veldwijk (Excelsior), Danny Hoesen (Ajax) en David Texeira (FC Groningen) te strikken. Tomasson kreeg uiteindelijk wel de beschikken over Anco Jansen, overgekomen van De Graafschap.