RKC wil uitblinker Sno extra belonen

RKC Waalwijk hoopt Evander Sno na dit seizoen te behouden. De middenvelder (26) was vorige week nog de grote man bij de overwinning op PSV (2-0). RKC speelt voor lijfsbehoud dit seizoen en maakt sinds eind oktober gebruik van de diensten van Sno.

Trainer Erwin Koeman verwelkomde de middenvelder zo'n drie maanden geleden. Sno kwam transfervrij over en speelde zich snel in de basis bij de huidige nummer veertien in de Eredivisie. De middenvelder speelde sinds zijn komst elf competitiewedstrijden voor RKC.

Daarin scoorde hij vier treffers, waaronder vorige week twee tegen PSV. In het duel met de Eindhovenaren was Sno de grote uitblinker. RKC wil de Dordtenaar graag behouden en wil het salarisplafond van zo'n 100.000 euro verhogen.

"Een speler die vaak het verschil maakt, mag ook extra beloond worden", zegt technisch manager Janus van Gelder van RKC Waalwijk tegen het Brabants Dagblad. "Al moet het niet zo zijn dat één speler héél veel meer gaat verdienen dan de rest. RKC is een club die het moet hebben van het collectief. Ook qua salaris."

De huidige verbintenis tussen Sno en RKC loopt komende zomer af. De oud-speler van onder meer Ajax, Celtic en N.E.C. Nijmegen gaf al eerder aan graag weer een stap hogerop te willen maken. De voormalig jeugdinternational stond in het verleden lange tijd aan de kant vanwege hartritmestoornissen. Sno speelt met een inwendige defribillator.