Vliegverkeer VS gehinderd door winterweer

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben woensdag duizenden vluchten geannuleerd vanwege het winterweer dat het noordoosten en middenwesten van de Verenigde Staten in zijn greep heeft. Het is de derde dag op rij dat vluchten als gevolg van de winterse omstandigheden niet kunnen vertrekken of landen.

Volgens website FlightStats werden in totaal 2600 vluchten geannuleerd. Dinsdag bleven bijna tweeduizend vluchten aan de grond en maandag rond de 2500. Vooral op de luchthavens van Boston, Chicago, Philadelphia en Washington bleven veel toestellen aan de grond.

Niet alleen het vliegverkeer had last van het weer. In delen van de staat Pennsylvania kwamen rond de zeshonderdduizend mensen zonder stroom te zitten. Daardoor bleven scholen en rechtbanken gesloten. Op veel snelwegen was een snelheidsbeperking ingesteld.

In delen van de staat New Jersey was de noodtoestand van kracht. In het noorden van de staat viel sneeuw, op andere plekken ijzelde het. Overheidsgebouwen waren grotendeels dicht en tienduizenden mensen zaten zonder elektriciteit.