Sijsling overleeft eerste ronde in Zagreb

Igor Sijsling heeft de eerste ronde van het ATP-toernooi in Zagreb doorstaan. De op één na beste Nederlandse tennisser versloeg in de Kroatische hoofdstad de Sloveen Blaz Kavcic met (4)6-7, 6-3 en 6-4.

De Nederlandse nummer 63 van de wereld moest ver gaan om Kavcic te verslaan, nadat hij in de eerste set een break voorsprong had ingeleverd. In de tiebreak van die set was ook een 3-0 voorsprong in punten eveneens niet genoeg om de zege veilig te stellen.

In de tweede set trok de Amsterdammer de stand in sets weer gelijk, maar in de beslissende derde set kwam hij desalniettemin weer op een break achterstand. Die gaf Kavcic echter meteen weer uit handen, mede door zeer solide spel van de Nederlander. Op 4-4 brak Sijsling opnieuw op love en serveerde hij de wedstrijd met eenzelfde score uit.  

Sijsling is de enige Nederlander die nog in actie komt in het mannentennis deze week. Gisteren verloor Jesse Huta-Galung nog een wedstrijd van de Duitser Benjamin Becker nadat hij zeven matchpoints had gehad, een record dat hij in dit nog vroege seizoen moet delen met Daniel Brands.