[PL Darts] Voorbeschouwing week 1

Donderdag begint in Liverpool het nieuwe seizoen van de Premier League of Darts. Tien spelers zijn uitverkozen om te mogen spelen in dit prachtige toernooi dat in 16 weken door Groot-Brittannië trekt. Namens Nederland spelen vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld en titelverdediger Michael van Gerwen mee. Naast de Nederlanders doen ook Phil Taylor, Adrian Lewis, Simon Whitlock, Wes Newton, Robert Thornton, Gary Anderson en debutanten Dave Chisnall en Peter Wright een gooi naar de titel.

Vorig jaar leek Phil Taylor in de finale te sterk voor Mighty Mike, want hij nam een 2-5-voorsprong. Door een serie van vijf legs op rij kwam Van Gerwen terug, waarna het met een 160-finish van The Power toch 7-7 werd. Van Gerwen nam daarop toch weer het initiatief en maakte het af met een fabelachtige bulls-eye 132-finish. Het zou de tweede 'major' voor Mighty Mike zijn bij de PDC.

De PDC heeft er dit jaar geen doekjes om gewonden: na een opwarmingspartij tussen debutant Dave Chisnall en Robert Thornton pakt het uit met een herhaling van de finale van verleden jaar, The Power vs. Mighty Mike. Van Gerwen, die zondagavond in de kwartfinale van het German Darts Championship nog pijnlijk onderuit ging tegen Jelle Klaasen, zal alles op alles moeten zetten om Taylor van zich af te houden. Van Gerwen passeerde afgelopen januari de beste darter aller tijden op de wereldranglijst. Dit had als resultaat dat de grootmeester aankondigde nog meer en gerichter te zullen gaan trainen. Bovendien veranderde The Power van pijlen door zijn contract met Unicorn in te ruilen voor Target.

Nadat het 10.000-koppige publiek in Liverpool na de klassieker gekalmeerd is, staan er nog drie partijen op het programma om je vingers bij af te likken. Van Barneveld treft Gary Anderson, welke beide zijn geselecteerd middels een wild-card van Sky Sports en willen derhalve het publiek waar voor zijn geld geven. De voorlaatste partij zal de herhaling zijn van het Europees kampioenschap: de nummer 3 vs. 4 van de OoM, Simon Whitlock tegen Adrian Lewis. In de afsluitende partij zal WK-finalist Peter Snakebite Wright zijn pijlen gooien tegen Wes Newton.

Speelschema PL - week 1    
Dave Chisnall (Eng) vs. Robert Thonton (Sch)
Phil Taylor (Eng) vs. Michael van Gerwen (Ned)
Raymond van Barneveld (Ned) vs. Gary Anderson (Sch)
Simon Whitlock (Aus) vs. Adrian Lewis (Eng)
Peter Wright (Sch) vs. Wes Newton (Eng)

  

Tot en met 22 mei doet FOKsport elke donderdag verslag van de Premier League of Darts. Iedere week is de Premier league in zijn geheel te volgen via de stream van RTL7darts.nl. De eerste avond zal rechtstreeks worden uitgezonden op RTL7. Op de avonden dat er Europa League voetbal is zal er vanaf 23.30 uur een samenvatting worden uitgezonden.