Sauber met veel updates naar Bahrein

Het Formule 1-team Sauber zal met veel nieuwe onderdelen op de C33 afreizen naar de eerste testweek in Bahrein. Teambaas Monisha Kaltenborn heeft laten weten dat in Jerez de focus op betrouwbaarheid lag en dat deze nu verschuift naar prestaties.

Kaltenborn: "We zijn tevreden over de eerste test. Onze auto was net op tijd gereed en het feit dat de C33 meteen goed werkte is een fantastische prestatie die door het team geleverd is. In Jerez wilden we kijken of de mechanica en de systemen zouden werken. De auto's zijn dit jaar extreem complex vanwege de compleet nieuwe aandrijflijn, maar we staan er goed voor. We hebben veel data kunnen vergaren, maar hebben nog veel werk voor de boeg, data analyseren en verbeteringen doorvoeren."

Eén van de zaken waar nog aan gewerkt moet worden is het remsysteem dat bij Sauber nu elektronisch aangestuurd wordt. Zowel Adrian Sutil als Esteban Gutierrez waren er niet helemaal tevreden over, maar aanpassingen aan de software moeten dit op gaan lossen.

Ook de aerodynamica krijgt in Bahrein een grote update, zo laat Kaltenborn weten. "Het is een groot pakket. We hopen de meeste onderdelen voor de eerste test in Bahrein gereed te hebben. Hieronder vallen de nieuwe voor- en achtervleugel, schermen bij de side-pots, alsmede enkele andere kleine onderdelen. De rest volgt voor de tweede test in Bahrein."