Hill & DiCaprio in Olympisch drama

Leonardo DiCaprio en Jonah Hill's laatste samenwerking was zakelijk gezien een groot succes, wat resulteerde in Oscarnominaties voor beide heren. Op persoonlijk vlak werden de acteurs vrienden en daarom wilden ze op zoek naar een nieuwe collaboratie. Die is nu gevonden; ze gaan het verhaal vertellen van Richard Jewell.

Fox heeft de rechten verkregen van Marie Brenner's artikel The Ballad of Richard Jewell, dat ze schreef voor Vanity Fair in 1997. Dit artikel vertelt over de bewaker die tijdens de Olympische Spelen van Atlanta een jaar eerder, een zelf gefabriceerde bom vond. Aanvankelijk werd hij bejubeld als held om vervolgens (ten onrechte) gezien te worden als verdachte. Meer details zijn er op dit moment nog niet bekend.

Deadline meldt dat het project wordt ontwikkeld met het idee dat Hill de hoofdrol van Jewell op zich neemt. DiCaprio zal een onroerendgoedadvocaat spelen die een bekende is van Jewell en hem helpt zijn onschuld te bewijzen. Beide mannen hebben ook getekend voor de productie met hun respectievelijke productiepartners. Voor de film is nog geen schrijver of regisseur gevonden.

De controverse rondom Jewell was in 1996 een dieptepunt in de media. Eerst noemde zij hem een held omdat hij adequaat handelde toen hij de bom vond. Echter, schreef The Atlanta Journal Constitution in een daaropvolgend verslag dat hij ook wel eens een mogelijke verdachte kon zijn. Jewell werd immers onder de loep genomen door de FBI omdat hij zogenaamd in het criminele profiel zou passen. Een paar maanden na het bombardement werd hij door diezelfde FBI vrijgesproken.

Of Jonah Hill en Leonardo DiCaprio een Oscar mogen ophalen voor hun rollen in The Wolf Of Wall Street, is te zien op 2 maart aanstaande.

Leonardo DiCaprio & Jonah Hill