Arrestaties Nederland en België bij wietactie

Bij een grote politieactie tegen wietplantages zijn in België en Nederland in totaal 27 verdachten opgepakt. Dat heeft de Belgische justitie dinsdag bekendgemaakt.

In Nederland werden bij vijf huiszoekingen vier verdachten opgepakt. In twee containers zijn wietplanten en stekken aangetroffen, een droogruimte, een cannabisplantage en 30 kilo cannabis.

Bij 29 huiszoekingen in België zijn 23 mensen gearresteerd en op 15 plekken wietplantages aangetroffen. De agenten troffen 150 kilo cannabis aan, net als hoeveelheden speed en xtc. Ook zijn enkele verboden wapens, luxegoederen, 10 voertuigen en 100.000 euro contant geld in beslag genomen.

In totaal namen ongeveer 220 agenten in België deel aan de actie. De invallen daar waren onder meer in Voorshoven, het centrum van Maaseik, Elen, Zichen, Lanaken, Genk en Hasselt

Het onderzoek kwam in de tweede helft van vorig jaar op gang toen in het Vlaamse Halen en Herk-De-Stad twee wietplantages werden ontdekt. Een 50-jarige Nederlander zat daar naar verluidt achter. Samen met een Belg en nog een Nederlander was hij de man achter verscheidene cannabisplantages in België en Nederland.

Arrestaties Nederland en België bij wietactie
Arrestaties Nederland en België bij wietactie (Foto: ANP)