Emile Ratelband overweegt cassatie na boete

Emile Ratelband is het niet eens met de schadevergoeding van bijna zeventienduizend euro die hij moet betalen naar aanleiding van een promotiestunt en overweegt in cassatie te gaan bij de Hoge Raad. De positiviteitsgoeroe werd dinsdag door het hof in Den Haag ook veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf, maar daar kan hij zich wel in vinden.

"Die werkstraf is terecht, dat heb ik verdiend", zei de 64-jarige Ratelband tegen Novum Nieuws. Ratelband zegt echter niet te weten hoe de schadevergoeding tot stand is gekomen. "Ik wilde zelf een offerte laten maken, maar dat mocht niet. En een contra-expertise werd ook geweigerd."

Ratelband liet bijna vier jaar geleden een modelvliegtuigje over het Binnenhof vliegen. Het toestel beschadigde de windvaan van de linkertoren van de Ridderzaal.

Ratelband werd door de rechtbank eerder veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf en een schadevergoeding van ruim achttienduizend euro. Hij overlegt later met zijn advocaat of hij daadwerkelijk in cassatie gaat.