KPN schrapt komende twee jaar 1500 tot 2000 banen

KPN schrapt de komende twee jaar nog eens vijftienhonderd tot tweeduizend banen in Nederland. Dat heeft het telecombedrijf dinsdag gemeld in de jaarcijfers. KPN wil inkrimpen door producten, klantprocessen, netwerken en IT-systemen te vereenvoudigen. Hierdoor moet vanaf 2016 jaarlijks meer dan driehonderd miljoen euro worden bespaard aan operationele kosten en investeringen.

In 2011 maakte de telecomreus al bekend een vier- tot vijfduizend Nederlandse banen te schrappen over de volgende vijf jaar, tot wel een kwart van het totale personeelsbestand. Die reorganisatie is nu afgerond. 4.650 banen verdwenen in totaal, maar dat is voor KPN dus niet voldoende.

KPN maakte dinsdag bekend 108 miljoen euro verlies te hebben geleden in het vierde kwartaal. Dat is wel minder dan in dezelfde periode een jaar eerder, toen het 263 miljoen euro verlies leed. KPN had last van groeiende concurrentie, met name op de mobiele markt. Over heel 2013 boekte KPN 293 miljoen euro winst, 6,7 procent minder dan in 2012.