Geen Nederlandse bios voor Anchorman 2

Distributeur Universal Pictures International bevestigt aan de website filmpjekijken.com dat er geen Nederlandse release komt voor Anchorman 2: The Legend Continues. 

De bioscooprelease van Anchorman 2: The Legend Continues werd eerder al twee weken doorgeschoven, maar is nu definitief geschrapt. "Dat klopt", meldt een woordvoerder van Universal Pictures International aan filmpjekijken.com. "Na tegenvallende resultaten in Europa, heeft het hoofdkantoor besloten de film niet in Nederland uit te brengen."

In de tweede film laat het newsteam de jaren '70 en San Diego achter zich en verplaatst het hele circus zich naar het New York van de jaren '80. Het nieuwsteam is wel hetzelfde gebleven. Ron Burgundy wordt nog steeds ondersteunt door straatreporter Brian Fantana, weerman Brick Tamland en sportspecialist Champ Kind.

Ze gaan werken bij het eerste 24 uur per dag nieuwskanaal: het Global News Network. Christina Applegate is tevens terug als Veronica Corningstone. Nieuwkomer James Marsden speelt de reporter waar Burgundy het in The Big Apple flink mee aan de stok krijgt. Kristen Wiig speelt het liefje van Brick Tamland. Verder heeft ook Harrison Ford een rolletje.

Fans hebben inmiddels een petitie gestart om Universal Pictures International te bewegen Anchorman 2: The Legend Continues alsnog uit te brengen.

Komediepersonage Ron Burgundy schrijft memoires (Foto: Novum)