Mourinho: "Chelsea kan niet concurreren met City"

José Mourinho staat maandagavond met Chelsea tegenover Manchester City. Beide clubs gaven de laatste jaren een fortuin uit aan nieuwe spelers, en met succes. Mourinho werd in 2005 al landskampioen met The Blues, kort nadat de club was overgenomen door Roman Abramovich.

"We werden ervan beschuldigd dat we de titel hadden gekocht. Misschien kijkt men nu anders tegen de situatie van Manchester City aan", zegt de Portugees volgens Goal.

Fans van The Citizens moesten na de overname door een steenrijke oliesjeik iets langer wachten op de Premier League-titel (2012). "Misschien heeft dat er iets mee te maken. Eigenlijk maakt het me ook weinig uit. Mensen houden er nou eenmaal van om teams die succesvol zijn te haten, toch?"

"Op financieel gebied kunnen wij niet concurreren met Manchester City", gaat Mourinho verder. "Jaren terug was er geen Financial Fair Play. Als je een rijke club was of een rijke eigenaar had, waren er geen regels. Maar tijden veranderen. Veel zaken die vijftig jaar geleden verkeerd waren, zijn nu heel normaal."

Chelsea en Manchester City trappen maandagavond om 21.00 uur af in het Etihad Stadium. De ploeg van Mourinho heeft drie punten minder dan City, dat bij een zege koploper van Engeland is. Momenteel heeft Arsenal twee punten meer.