Vonk praat met boze Finnbogason

Hans Vonk, technisch manager bij sc Heerenveen, heeft een gesprek gehad met Alfred Finnbogason. De spits is ontevreden over zijn afgeketste transfer. Finnbogason liet afgelopen weekend weten dat Fulham hem voor tien miljoen euro wilde kopen.

"Heerenveen heeft altijd gezegd dat ze tien miljoen euro voor me willen hebben en dan willen ze nu ineens meer, dat vind ik amateuristisch. Ik ben teleurgesteld dat ik nu niet in de Premier League kan spelen", zei hij tegen Omrop Fryslân.

Na de 3-0 zege op ADO Den Haag besloot Vonk even met de spits om de tafel te gaan zitten. "Alfred is een buitengewoon intelligente jongen", zegt hij in De Telegraaf. "Ik heb hem uitgelegd dat er puur is gehandeld uit het belang van Heerenveen, gezien het tijdsbestek en alle andere overwegingen die we daarbij hebben moeten maken."

Alfred Finnbogason is momenteel topscorer van de Eredivisie met twintig doelpunten. Hij is in het Abe Lenstra Stadion aan zijn tweede seizoen bezig. De IJslandse aanvaller was in zijn eerste jaar ook al 24 keer trefzeker in competitieverband. Het Engelse Fulham wilde de goaltjesdief daarom op de laatste dag van januari wel overnemen. Heerenveen wilde hem echter niet laten gaan.