Sharon Doorson vindt acteerdebuut erg spannend

Sharon Doorson vindt het spannend om haar acteerdebuut te maken. "Als kind heb ik op amateurniveau wel eens geacteerd, maar dat vond ik vreselijk eng", vertelt de 26-jarige zangeres, die komende week aan de slag gaat met de opnamen van de film Heksen Bestaan Niet, vandaag aan De Telegraaf.

Desondanks verwacht Doorson met vertrouwen voor de camera's te staan. "Nu ik meer ervaring heb in de spotlights verwacht ik dat het spelen me ook wel beter af gaat", vertelt de zangeres, die meedeed aan de talentenjachten Popstars: The Rivals en The Voice of Holland. "Door het zingen dat ik op vele podia in het land doe, merk ik wel dat ik me niet zo snel meer opgelaten voel."

In Heksen Bestaan Niet, die in juni in première moet gaan, is Doorson te zien naast onder anderen Roué Verveer, Bas Muijs en Jörgen Raymann. Voor de opnamen hoeft Doorson het land niet uit. "De draaidagen die ik heb, zullen alleen in Nederland zijn. Andere spelers, zoals Jörgen Raymann, reizen zelfs af naar de Canarische Eilanden. Ik kijk er erg naar uit en ben benieuwd of ik dat 'enge' gevoel van vroeger volledig los kan laten."


Sharon Doorson vindt acteerdebuut erg spannend (Foto: Novum)