[NBA] Oklahoma City Thunder te sterk voor Miami Heat

Oklahoma City Thunder heeft woensdag de topper in de NBA tegen Miami Heat gewonnen. De koploper van de Western Conference was met 112-95 te sterk voor de titelhouder. Het was de negende overwinning op rij voor Oklahoma City. Kevin Durant breidde zijn aantal duels op rij met meer dan dertig punten uit naar twaalf.

Oklahoma City kwam in het eerste kwart achttien punten achter tegen de thuisploeg. In het tweede kwart verdampte die achterstand en nam Oklahoma City de leiding over om die vervolgens niet meer weg te geven. Bij Miami Heat, de nummer twee in het oosten, was LeBron James de topscorer met 34 punten.

De nummer twee van de westelijke ranglijst, San Antonio Spurs, liep woensdag wel averij op door met 96-86 te verliezen van Chicago Bulls. Het was de derde nederlaag op rij voor de Spurs. Tony Parker scoorde zeventien punten voor de ploeg die dit seizoen voor de huidige reeks geen enkele keer twee duels achter elkaar verloor. De Bulls staan vijfde in de Eastern Conference.