Man eet en zuipt 300 keer gratis in first class lounge

Een Chinees heeft na aanschaf van een eerste klas vliegticket ruim 300 keer genoten van gratis maaltijden en drankjes in de VIP lounge van de luchthaven van Xi'an in Shaanxi.

De man kocht vorig jaar een eerste klas vliegticket waarvan de reisdatum het hele jaar op elk moment aangepast mocht worden. Bij het ticket hoorde ook het gebruik van de faciliteiten die China Eastern Airlines aanbiedt op de luchthaven van Xi'an, waaronder toegang tot de VIP lounge. In deze lounge kunnen tickethouders heerlijk dineren en zich een stuk in de kraag zuipen. Nadat hij had genoten van een diner boekte hij het ticket weer door naar de volgende dag. Dit trucje herhaalde hij ruim 300 keer.

Toen de geldigheid van zijn ticket bijna verlopen was besloot de man het ticket te annuleren. Hierop kreeg hij het volledige aankoopbedrag terug. 

Een oplettende medewerker van China Eastern Airlines ontdekte de slimme truc van de man, waarna de luchtvaartmaatschappij met een verklaring naar buiten kwam. Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij gaf aan dat de man binnen de regels heeft geopereerd en er verder geen actie door China Eastern Airlines ondernomen kan en zal worden.