Kale Iraanse held stopt pesten

Toen de Iraanse onderwijzer Ali Mohammadian merkte dat een van zijn pupillen gepest werd omdat hij kaal was geworden door een mysterieuze ziekte, schoor hij zijn hoofd uit solidariteit ook kaal. Binnen de kortste keren volgde de rest van de klas zijn voorbeeld, en het pesten stopte.

De onderwijzer postte eerder deze maand een foto van zichzelf en de achtjarige Mahan Rahimi op Facebook, met het commentaar ‘Onze hoofden zijn gevoelig voor haar’ er onder. Het achtjarige ventje was door zijn kaalheid namelijk in een isolement geraakt, lachte niet meer en presteerde steeds slechter op school. Mohammadian hoopte het ventje door deze solidaire actie weer op de goede weg te krijgen.

Onmiddellijk werd het bericht massaal geliket en gedeeld. Als gevolg hiervan raakte Mohammadian landelijk bekend en werd tot nationale held uitgeroepen. Ook de nationale media pikten dit op en interviewden de sympathieke onderwijzer, waarna hij zelfs door president Rouhani werd geprezen en een nationale held werd.

Gelukkig bleef het niet bij prijzen alleen. De regering bood aan om bij te dragen aan de ziektekosten van Mahan Rahimi, waarna hij in het Razi-ziekenhuis  in Teheran werd onderzocht. Daar werd ontdekt dat Mahan lijdt aan een ziekte die zijn auto-immuunsysteem aantast, maar het is nog niet bekend welke ziekte dat is. Om dat te achterhalen zijn er monsters naar een ziekenhuis in Duitsland gestuurd.