Man bevecht haai, lapt zich op, drinkt bier

De term 'eindbaas' dient niet licht gebruikt te worden. Toch is de 24-jarige James Grant er één. Hij bevocht eerst een haai die zich aan zijn been had vastgegrepen, lapte zichzelf vervolgens op en ging daarna bier drinken in de dichtstbijzijnde kroeg. Dat schrijft Huffington Post.

Grant was in Nieuw-Zeeland met vrienden aan het speervissen in troebele wateren, toen hij plots een haai aan zijn been voelde trekken. “Ik dacht, verdorie, nou moet ik proberen dat ding van m'n been af te krijgen”, vertelde hij aan Radio New Zealand. De afgestudeerde dokter trok direct zijn mes tevoorschijn en stak het dier herhaaldelijk, waarna het zijn been losliet en afdroop. Naar alle waarschijnlijkheid betrof het een tot wel drie meter lange gevlekte zevenkieuwshaai [foto hieronder].

Eenmaal aan land deed hij zijn geleende wetsuit uit en zag een aantal bijtwonden in zijn been. Toen hij zijn vrienden riep geloofde niemand dat hij door een haai gebeten was, dus gebruikte Grant de meegebrachte EHBO-koffer om de tot vijf centimer grote japen te verbinden.

De vrienden en hij besloten vervolgens het vissen in te wisselen voor bier drinken. Zoals het een eindbaas betaamt ging Grant gezellig mee en pas na enkele biertjes in de kroeg kwamen zijn vrienden eindelijk achter de waarheid, toen de barman Grant wat nieuw verband gaf omdat hij bloed op de vloer lekte.

Daarop besloot de vriendengroep dat hun maat toch maar even langs het ziekenhuis moest. Tot slot de 'eindbaas'-kers op de taart: de maandag erop was de dokter gewoon weer aan het werk. Daarnaast zal hij vrolijk weer gaan speervissen als-ie is genezen en heeft het haai-verbind-bierdrink-avontuur hem niet afgeschrikt.

Een gevlekte zevenkieuwshaai. Copyright vrijgegeven door de Argentijnse fotograaf José María Pérez Nuñez.

Een gevlekte zevenkieuwshaai. Hoe groot de haai in kwestie was, is onbekend. Copyright vrijgegeven door de Argentijnse fotograaf José María Pérez Nuñez.