Strand Delft bij drukte ongeschikt voor naaktlopers

Het strand in Delft is ongeschikt voor naaktrecreatie als meer dan 150 mensen op het strand hun kleding wél aanhebben. Dat heeft de kantonrechter in Den Haag dinsdag bepaald. 23 naaktrecreanten stonden dinsdag voor de rechter omdat ze 44 boetes van negentig euro per stuk niet wilden betalen. Dertig boetes werden geschrapt.

De politie deelde de bekeuringen uit omdat het strand in de Delftse Hout sinds april vorig jaar geen naaktstrand meer is. De meeste verdachten werden vrijgesproken, omdat uit het proces-verbaal van de politie niet bleek dat op het strand meer dan 150 geklede mensen waren.

Een van de verdachten werd ontslagen van rechtsvervolging, omdat ze niet wist dat naaktrecreatie niet meer was toegestaan. Negen personen moeten hun boetes alsnog betalen.

De gemeente besloot in maart vorig jaar dat de Delftse Hout, in 1984 aangewezen als naaktstrand, vanaf april alleen nog toegankelijk zou zijn voor geklede gasten. De bekendmaking werd twee keer gepubliceerd in het gemeenteblad.

Anders dan dertig jaar geleden is het strand omringd door drukke wijken, zo vindt het Openbaar Ministerie. Het werd afgelopen zomer door duizenden recreanten bezocht, waaronder veel gezinnen met kinderen. Dat maakt de plek ongeschikt voor naaktrecreatie, aldus de rechter.