Nicolette van Dam zwanger van tweede kind

Nicolette van Dam en haar verloofde Bas Smit verwachten hun tweede kind. "Ik ben zwanger", twitterde de 29-jarige presentatrice. "Ik ben zó gelukkig!"

"Eerst zag ik het niet aankomen, maar later merk je toch dat je lijf verandert", vertelde Van Dam in RTL Boulevard. "Bas en ik deden een test, keken elkaar aan en konden het niet geloven, dus toen hebben we nog een tweede test gedaan."

De presentatrice had in het begin wel last van misselijkheid, vooral als ze aan het werk was in de brasserie die ze overnam van haar ouders. "In het begin kon ik geen koffie meer verdragen, dus dat was wel even een dingetje", legt Van Dam uit.

Het eerste kind van Van Dam en Smit, dochter Lola-Lily, werd in februari 2012 geboren. Smit vroeg Van Dam ten huwelijk in 2011 tijdens een vakantie op Necker Island. "Dat huwelijk komt er nu natuurlijk even niet van", aldus de presentatrice. "Dat was ook wel een beetje bewust. Als mensen dan vroegen wanneer we gingen trouwen, dacht ik: we willen nu liever een tweede kindje. Da's ook een veel grotere bekroning op de liefde."