[JL] Jong Ajax wint thuis van hekkensluiter Oss

Jong Ajax heeft maandag in de Jupiler League hekkensluiter FC Oss verslagen. De Amsterdammers waren voor eigen publiek met 2-1 te sterk. Dejan Meleg en Stefano Denswil scoorden voor de thuisploeg. Na de aansluitingstreffer van Guyon Philips werd het nog wel spannend, maar Ajax hield stand.

Denswil was in de ploeg van coach Alfons Groenendijk niet de enige speler die al regelmatig zijn opwachting maakt in het eerste elftal. Onder anderen Ruben Ligeon, Mike van der Hoorn, Lerin Duarte en Lucas Andersen deden mee.

Toch was Jochem Jansen voor Oss dicht bij de openingstreffer, maar zijn poging raakte de lat. Tien minuten voor rust kwam Ajax via Meleg op 1-0. Gesteund door die voorsprong zocht Ajax in de tweede helft naar een tweede treffer. Die kwam er via de raak koppende Denswil. Voor Oss bleef het bij een goal van Philips in de 82e minuut.

Jong FC Twente speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen MVV Maastricht. Antonio Stankov brak na rust de ban voor de Limburgers, maar diep in blessuretijd pakte Luka Djordjevic een punt voor de Enschedeërs. Jong Twente staat na 24 speelronden dertiende met 31 punten. Dat zijn er drie meer dan nummer vijftien MVV en nummer zestien Ajax. Oss bleef steken op zeventien punten.