Utopianen wilden Utopia platbranden

De bewoners van Utopia hebben plannen om hun opgebouwde Utopia plat te gooien, geld te verbranden en écht vanaf nul te beginnen.

Het idee om alles wat de bewoners hebben weg te doen, zodat er daadwerkelijk iets vanaf de grond af aan opgebouwd kan worden, is afkomstig van zwerver Rienk. De bewoner gaf aan dat er te materialistisch werd gedacht en wilde daarom het geld verbranden. Het idee kreeg al snel steun van medebewoners.

Rienk stond op het punt het geld te verbranden in de openhaard, maar besloot dat eerst alle bewoners het er unaniem overeen moesten zijn. Dit leverde al snel discussie op over het doel van het verbranden en over hoe het verder zou moeten gaan zonder geld. Uiteindelijk werd er toen toch voor gekozen het geld terug te leggen in de kluis.

De opwelling over het verbranden van het geld maakt veel los bij de bewoners. De afgelopen weken hebben de bewoners veel van het startkapitaal van €10.000 uitgegeven aan onder andere internet, hout voor muurtjes en bedden.

Update 0:10
Opnieuw stond Rienk met geld in zijn handen met het idee te verbranden. Hij zou 800 euro in de kluis laten om zo de koeien te kunnen voeren en de rekeningen te kunnen betalen. De rest van het geld zou de openhaard in gaan.

Eenmaal met het geld in handen doken bewoners Andrea en Jimmy op om Rienk tegen te houden. Zij wilden hun deel van het gemeenschapsgeld behouden, waardoor de rest van de bewoners hierin meegingen en Rienk vervolgens besloot het geld niet te verbranden. Het volledige geldbedrag van ruim 4000 euro belandde daarom weer in de kluis.

Lees meer Utopia-verhalen in ons speciale forum.