AZ gaat nog deze week voor Hupperts

Guus Hupperts moet nog deze week worden gepresenteerd als nieuwe aanwinst van AZ, althans als het aan de Alkmaarse club ligt. Volgens Voetbal International hoopt AZ de middenvelder van Roda JC nog vast te leggen voor het verstrijken van de transferdeadline op 31 januari.

Dat betekent dat de Alkmaarders snel moeten handelen. Het bestuur is daartoe bereid, omdat de aanvalslinie in de zomer flink zal uitdunnen. AZ raakt naar alle waarschijnlijkheid twee vaste krachten kwijt. Roy Beerens heeft in 2015 een aflopend contract maar richt zich op een zomers vertrek, terwijl de transfervrije Johan Berg Gudmundsson hoe dan ook een nieuw avontuur aan zal gaan.

Hupperts zou het offensief in Alkmaar binnen afzienbare tijd van een impuls moeten voorzien. AZ strijdt naar verluidt samen met Ajax en Anderlecht om de handtekening van de buitenspeler, die dit seizoen vier keer scoorde in twintig competitieduels.

Eerder deze winter kwam Simon Poulsen al naar Noord-Holland. De Deen zorgt ervoor dat de concurrentiestrijd op de linksbackpositie moordend is. Donny Gorter mag AZ op huurbasis verlaten, maar heeft al aangegeven dat hij wil vechten voor zijn kans.

Ridgeciano Haps lijkt de club deze week nog wel te verlaten. De jonge verdediger gaat naar verwachting ervaring Eredivisie-ervaring opdoen bij Go Ahead Eagles. In Deventer hoopt men zo snel mogelijk tot de presentatie van het 20-jarige talent over te gaan.