Skiër Reichelt niet naar Sochi

Skiër Hannes Reichelt heeft een streep moeten zetten door zijn olympische aspiraties. De Oostenrijker schreef zaterdag nog de prestigieuze Hahnenkammafdaling in Kitzbühel op zijn naam, maar moet door een hernia de Spelen aan zich voorbij laten gaan.

In Kitzbühel besloot de 33-jarige Reichelt voorafgaand aan de race pas laat dat hij zou starten, vanwege acute rugproblemen. Hij deed dit toch en werd de eerste Oostenrijker in acht jaar die de afdaling op de Streif won. Maandag liet hij echter een MRI-scan maken in Innsbruck. Hier kwam uit dat hij kampt met een hernia. Enkele uren later werd hij al geopereerd, maar kans om in Sochi te starten is er niet.

"Gelukkig heb ik besloten om me vandaag te laten onderzoeken, anders had het veel ernstiger gevolgen kunnen hebben. De scans spreken voor zich en een operatie is helaas onvermijdelijk", aldus de zevenvoudig winnaar van een World Cup-wedstrijd tegenover de Oostenrijkse bond ÖSV. "Mijn gezondheid gaat echter voor, en ook na mijn carrière wil ik nog in staat zijn om te sporten. Helaas betekent het ook dat mijn olympische droom voorbij is."

Hannes Reichelt tijdens de door hem gewonnen afdaling in Bormio in 2012 (Foto: Pro Shots)
Hannes Reichelt tijdens de door hem gewonnen afdaling in Bormio in 2012 (Foto: Pro Shots)