Lurling ruilt NAC in voor Heerenveen

Anthony Lurling is terug bij sc Heerenveen. De 36-jarige aanvaller heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend, meldde de Friese eredivisionist maandag. Lurling, die Heerenveen al diende tussen 1999 en 2002, mocht transfervrij vertrekken bij NAC Breda.

De buitenspeler was in Brabant op een zijspoor beland door een verstoorde relatie met trainer Nebojsa Gudelj. De Bosniër hield hem buiten de selectie voor het duel tegen AZ van twee weken geleden. Lurling pikte dat niet en kondigde boos zijn vertrek aan.

Lurling had naar eigen zeggen meerdere opties. "De andere clubs die geïnteresseerd waren, spelen in de kelder van de Eredivisie, dan is de sportieve uitdaging bij Heerenveen groter. Toen ik vorige week een telefoontje kreeg van Heerenveen, was de keuze niet moeilijk", laat hij weten op de website van zijn nieuwe broodheer.

Lurling begon zijn loopbaan bij FC Den Bosch, waar hij een transfer naar Heerenveen verdiende. In Friesland kwam hij tot 94 competitieduels, voordat Feyenoord hem vastlegde. In de Kuip wist hij zijn niveau echter niet te halen, waarna hij via FC Köln en huurperiodes bij RKC Waalwijk en Den Bosch in Breda terechtkwam.

Bij NAC leefde Lurling weer op. Sinds zijn komst in 2007 was hij bijna altijd basisspeler, maar dat veranderde deze winter. De aanvaller denkt echter nog niet aan afbouwen. "Ik ben fit, heb plezier in voetbal en kan met mijn ervaring voor veel ploegen nog van waarde zijn. Is het niet in het veld, dan wel er buiten."

Lurling tekende een contract tot het einde van het seizoen, maar hoopt op meer. "Ik wil er graag nog een jaar aan vastplakken. Het is aan mij om verlenging af te dwingen." De ploeg van coach Marco van Basten staat momenteel vijfde in de Eredivisie.