"Van Dijk speelt als een Rolls-Royce"

Virgil van Dijk (22) wordt bewierookt bij Celtic. Manager Neil Lennon is vol lof over de verdediger. Tegen Hibernian vond Van Dijk het net met een vrije trap.

Celtic gaat zonder problemen af op de landstitel in Schotland. The Bhoys wonnen voor de elfde keer op rij. De ploeg van Lennon hield in de laatste negen duels de 'nul'. "Ik ben erg blij dat we wederom geen tegengoals hebben geïncasseerd. Onze keeper heeft ons ook gered met drie geweldige reflexen", zegt Van Dijk tegen Sky Sports.

De mandekker uit Breda schoot zijn vierde doelpunt van het seizoen binnen. "Het was een goede vrije trap. Ik raakte hem perfect. Eindelijk is het me gelukt om te scoren uit een vrije trap", aldus Van Dijk, die al in verband werd gebracht met een overgang naar Arsenal en Manchester City.

Celtic-manager Lennon snapt wel waarom de Engelse topclubs worden gelinkt aan de centrale verdediger, die vorig jaar zomer overkwam van FC Groningen. "Bij die vrije trap was hij niet te stoppen. Ik denk dat de bal er ook in was gegaan als er twee keepers op doel hadden gestaan", aldus de Noord-Ier.

De Schotse club heeft volgens Lennon goud in handen met Van Dijk. "Virgil is zo ontzettend stabiel, hij is een class act. Hij lijkt op een Rolls-Royce wanneer hij speelt. Virgil is technisch zo begaafd en fysiek ijzersterk. Hij maakt tot nu toe een uitstekend seizoen door", besluit de manager van de Schotse topclub.