Van Hanegem: "Ik zie dat Ronald Koeman ook moe van ze wordt"

Na de uitschakeling door Ajax in de KNVB Beker haakte Feyenoord zaterdag voorlopig ook af voor de strijd om de titel. Willem van Hanegem is geschrokken van de Rotterdammers. Feyenoord kwam sterk uit de startblokken in de tweede seizoenshelft.

FC Utrecht werd met speels gemak en vooral goed voetbal opzij gezet. In het bekerduel met Ajax kwam de ploeg van trainer Ronald Koeman net tekort en verloor het met 3-1. Afgelopen zaterdag bleek ADO Den Haag met 3-2 te sterk.

Van Hanegem baalt er behoorlijk van dat 'zijn' Feyenoord een achterstand van zeven punten heeft opgelopen op koploper Ajax. Hierdoor haakt Feyenoord voorlopig af in de race om het kampioenschap. Van Hanegem haalt in zijn column in het Algemeen Dagblad flink uit naar de spelers van Koeman.

"ADO was zeer gemotiveerd. Inderdaad. Nou en? Feyenoord had uit van Ajax kunnen winnen en dan kun je niet in twintig minuten ADO van de mat spelen? Schei nou uit zeg. Zijn dit wel steeds dezelfde spelers? Luisteren ze wel naar hun trainer?"

"Ik zie dat Ronald Koeman ook moe van ze wordt, dat merk je aan zijn teksten na de wedstrijd", vervolgt De Kromme. "Hij zal zichzelf totaal niet herkennen in zijn spelers. Hij was een robuuste, vastberaden speler die heel goed kon voetballen en echt gemeen kon zijn. Zo heeft hij er geen een in zijn ploeg. Ze zijn extreem instabiel zelfs."

Feyenoord kan aanstaande vrijdag weer aan de bak. Dan komt nummer twee Vitesse op bezoek in De Kuip. Met nog veertien wedstrijden te gaan is die wedstrijd cruciaal met oog op de titel.