Nederland met zes veldrijders naar WK

Nederland doet komend weekeinde met zes veldrijders mee aan het WK in Hoogerheide. Bondscoach Johan Lammerts heeft Niels Wubben, Thijs Al en Eddy van IJzerdoorn aan de selectie toegevoegd, maakte hij maandag bekend. Thijs van Amerongen, Corné van Kessel en kopman Lars van der Haar hadden zich eerder al verzekerd van een startplaats.

De drie renners die op het laatste moment zijn opgeroepen, voldeden eigenlijk niet aan de selectiecriteria van de wielerbond. Daarvoor zijn aansprekende resultaten in de wereldbeker vereist. "Ze hebben ondanks het niet halen van de selectiecriteria progressie geboekt en ik acht ze goed in staat om een gedegen wedstrijd te rijden aankomend weekeinde", zegt Lammerts.

Nederland had van de internationale wielerunie UCI met maximaal zeven renners mogen deelnemen. De laatste aanwijsplek zal door Lammerts echter niet worden opgevuld.

Ook bij de vrouwen worden zes rensters afgevaardigd. Kopvrouw is titelverdediger Marianne Vos. Zij krijgt in het Brabantse Hoogerheide gezelschap van Sophie de Boer, Annefleur Kalvenhaar, Sabrine Stultiens, Thalita de Jong en Yara Kastelijn.

De vrouwen strijden zaterdagmiddag om de felbegeerde regenboogtrui. Een dag later is het de beurt aan de mannen.