Man zoekt einde van Minecraft

Er zijn gigantisch veel mensen die Minecraft spelen en iedereen heeft zijn eigen voorkeur voor bezigheden. De een bouwt dingen, de ander jaagt. Speler Kurt J. Mac heeft zichzelf een wel heel bijzonder doel gesteld. Hij is op zoek naar het eind van de Minecraft-wereld.

In een interview met The New Yorker legt Mac uit dat hij op het idee kwam toen Minecraft-bedenker Notch begin 2011 sprak over een gebied dat hij The Far Lands noemt. Dit is een gebied in het spel waar het algoritme dat de wereld opbouwt te groot wordt en als het ware in elkaar zakt.

Gewapend met met name een zwaard, een pikhouweel en een kompas is Mac op reis gegaan met The Far Lands als eindbestemming. Inmiddels heeft Mac wel wat spijt van zijn besluit. Na bijna drie jaar reizen heeft hij namelijk een afstand van zo'n 700 km afgelegd, waar Notch ooit heeft berekend dat The Far Lands een reis van 12.000 km zou betekenen.

Of deze speler ooit het einde van de Minecraft-wereld gaat bereiken valt nog te bezien, maar wie zijn reis wil volgen kan dat doen via Macs YouTube-kanaal 'Far Lands or bust'.