Huntelaar: "Lang op dit moment gewacht"

Klaas-Jan Huntelaar maakte zondag zijn rentree bij Schalke 04. Op bezoek bij het Hamburger SV van trainer Bert van Marwijk wist hij gelijk het net te vinden.

De 30-jarige spits stond de afgelopen vijf maanden buitenspel. Op bezoek bij het noodlijdende HSV scoorde Huntelaar na een half uur spelen op aangeven van Jefferson Farfán. De Nederlandse international kopte de voorzet van de Peruaan tussen twee verdedigers in tegen de touwen. "De voorzet van Jeff (Farfán) was zeer goed, ik hoefde er alleen maar mijn hoofd tegenaan te zetten", zei Huntelaar na afloop tegenover diverse media.

"Ik heb heel lang op dit moment gewacht, hier heb ik hard voor gewerkt", vervolgt de aanvoerder van de Königsblauen. "Uiteraard ben ik tevreden met mijn rentree. Na 5,5 maand zonder voetbal heb ik het toch 75 minuten volgehouden op het veld."

De voormalige spits van onder meer Real Madrid en AC Milan was niet alleen blij met zijn rentree, maar ook met het spel dat Schalke op de mat legde in de Imtech Arena. "Het was een uitstekend optreden. We waren extreem agressief en speelden daarnaast ook nog eens goed voetbal", zegt Huntelaar op de clubwebsite van Schalke.

Het was de eerste wedstrijd van Schalke 04 na de winterstop. "We beginnen gelijk goed aan de competitie en daardoor maken we het onszelf ook makkelijk. We hebben gedomineerd en laten zien hoe graag we wilden winnen. We staan nu nog vijfde, maar willen de plekken die recht geven op de Champions League weer in het vizier krijgen. Daarvoor is dit succes alleen niet genoeg. Volgende week moeten we het weer laten zien."

De talentvolle Max Meyer wist ook te scoren. Hij was blij dat zijn naam achter die van Huntelaar op het scorebord kwam te staan. "We waren dodelijk in de afronding. Er bestaat geen twijfel dat Huntelaar ontzettend sterk is voor het doel. Het ziet er bij hem zo makkelijk uit. Nu richten we ons op de wedstrijd tegen Wolfsburg. Dat gaat een zware wedstrijd worden."