Noord-Korea zet een mens op de zon

Een kleine stap voor een Koreaan, maar een gigantische stap voor de mensheid. Het heldhaftige volk van Noord-Korea heeft een geweldige prestatie geleverd door als eerste land ooit een mens op de zon te zetten. Hiermee toont Noord-Korea maar weer eens aan dat men technologisch ver vooruit loopt het op imperialistische westen.

De 17-jarige Hung Il Gong komt hiermee in het rijtje Yuri Gagarin, Neil Armstrong en Buz Aldrin. De puber vloog solo naar de dichtstbijzijnde ster in slechts vier uurtjes. De hele missie duurde nog geen 18 uur. Naar verluidt neemt de grootste held die de wereld ooit gekend heeft, stukjes zon mee en draagt hij die over aan zijn oom, de Briljante Kameraad Kim Jong Un. Deze zal binnenkort de rest van de aarde dit materiaal tonen en daarmee de suprematie die het mooiste land ooit over de andere, achterlijke landen heeft, bevestigen.

De wetenschappers (uiteraard het neusje van de zalm van wat er aan kundigheid op twee benen rondloopt) waren zo slim om de astronaut 's nachts naar de zon te zenden. Zo kon men –in het donker- de enorme hitte die de zon nu eenmaal uitstraalt ontlopen. 

Dit project is mogelijk een prachtig middel geweest voor Kim Jong Un om zijn geliefde bevolking een hart onder de riem te steken. Satellietfoto's hebben eerder al laten zien hoeveel de Noord-Koreanen van hun leider houden. De opnames lieten namelijk een tekst van een halve kilometer lang op een heuvel zien: 'Lang leve generaal Kim Jong Un, de stralende zon!'.