Bussen FC Utrecht bekogeld

Bussen met supporters van FC Utrecht zijn woensdagavond toen ze Nijmegen in kwamen rijden bekogeld met stenen en vuurwerk. Enkele ruiten zijn gesneuveld, meldt een politiewoordvoerder. Volgens Omroep Gelderland zouden een aantal Utrechters gewond zijn geraakt, maar de zegsman kon dat niet bevestigen.

De bussen met de supporters die op weg waren naar de wedstrijd van hun club tegen NEC in het Goffertstadion in Nijmegen werden rond 19.00 uur aangevallen op de Neerbosscheweg. Een groep van enkele tientallen in het zwart geklede mensen kwam uit de bosjes en begon met bekogelen.

De bussen reden door naar het stadion. Vanwege de bekogeling was de mobiele eenheid opgeroepen om problemen het hoofd te kunnen bieden. De supporters van FC Utrecht wilden volgens de politiewoordvoerder toen ze bij het stadion aankwamen hun gram halen, maar de politie heeft dat weten te voorkomen. Met 'wat slag- en duwwerk' werden de supporters het stadion in geloodst. Hierbij zouden geen gewonden zijn gevallen.

Na het duel zijn de supporters weer in de bussen gestapt, die onder politiebegeleiding Nijmegen uit worden geleid. Vooralsnog zijn geen arrestaties verricht.