Nederlandse The Last Hijack openingsdocu Berlinale

De Nederlandse documentaire The Last Hijack van Tommy Pallotta en Femke Wolting opent op 7 februari op het filmfestival van Berlijn het onderdeel Panorama Dokumente. Dat maakte de distributeur woensdag bekend. Dit onderdeel, speciaal voor documentaires, wordt door velen gezien als het belangrijkste na de hoofdcompetitie op de Berlinale.

The Last Hijack toont het leven van Mohamed, een door de wol geverfde Somalische piraat die nergens voor terugdeinst. Door middel van geanimeerde beelden van zijn herinneringen en opnames uit zijn dagelijks leven wordt duidelijk dat ook Mohamed uiteindelijk een simpele man is die probeert het hoofd boven water te houden.

Nu hij gaat trouwen, zetten zijn en haar families hem onder druk om uit de piraterij te stappen. Zo rijst de vraag of hij nog één keer alles op alles moet zetten om een grote buit binnen te halen, om voor hem en zijn toekomstige gezien te kunnen zorgen.

The Last Hijack gaat in Nederland op 23 april in première. De 64 editie van de Berlinale vindt plaats van 6 tot en met 16 februari.


Nederlandse The Last Hijack openingsdocu Berlinale (Foto: Novum)