Grolsch hoeft geen snuffelpalen te plaatsen

Grolsch hoeft geen snuffelpalen te plaatsen bij de brouwerij in Enschede. Ook hoeft de brouwer geen alarmnummer in te stellen. Dat is de uitkomst van een door een omwonende aangespannen kort geding bij de rechtbank in Almelo.

De omwonende was naar de rechter gestapt vanwege door hem ervaren geuroverlast. De rechtbank in Almelo oordeelde woensdag echter dat hij de verkeerde rechtspersoon heeft gedagvaard. De dagvaarding om voor de rechter te verschijnen had niet naar de Koninlijke Grolsche moeten gaan, maar naar Grolsche Bierbrouwerij.

De rechter heeft desondanks ook naar de inhoud van de zaak gekeken. De rechter stelt dat het erop lijkt dat de geurproblemen beheersbaar zijn, aangezien de man sinds 24 september geen klachten meer heeft ingediend. Daarbij is het plaatsen van snuffelpalen niet aan Grolsch, maar aan de gemeente Enschede. De gemeente controleert immers of Grolsch zich aan alle vergunningen houdt.

Verder is niet duidelijk geworden of nu juist snuffelpalen nodig zijn als controlemiddel. Daar is een onderzoek voor nodig en daarvoor leent dit kort geding zich volgens de rechter niet. De noodzaak van een alarmnummer lijkt ook vervallen, aangezien de man een direct nummer van Grolsch heeft gekregen dat hij kan bellen als hij geuroverlast ervaart.