Onderhandelingen Vitesse-duo uitgesteld

Vitesse haalde deze maand al de nodige spelers binnen, maar heeft nog meer contractwerk te verrichten. De Arnhemmers zijn van plan om de contracten van Mike Havenaar en Davy Pröpper te verlengen.

De verbintenissen van beide spelers lopen over respectievelijk een half jaar en anderhalf jaar ten einde. Havenaar gaf de clubleiding in een eerder stadium reeds te kennen dat hij open staat voor een nieuw contract. Hij zou zijn verblijf bij de huidige nummer twee van de Eredivisie het liefst met één seizoen verlengen.

Tijdens het trainingskamp in Abu Dhabi zou de kwestie ter tafel gebracht worden, maar dat is er niet van gekomen. Technisch directeur Mohammed Allach was niet beschikbaar voor een gesprek. "Mo was erg druk", zo citeert Voetbal International Havenaar. "Dat gesprek moeten we nog voeren. Aan mijn standpunt is niets veranderd."

Ook Pröpper kan een aanbieding van Vitesse tegemoet zien. Het product van de eigen jeugdopleiding is definitief doorgebroken in de hoofdmacht en kwam zelfs in beeld bij Louis van Gaal. Vitesse wil die ontwikkeling graag belonen, maar tijdens een gesprek van enkele weken geleden werd besloten de onderhandelingen uit te stellen. "We hebben afgesproken om na het seizoen verder te praten", aldus Pröpper. "Dat vonden beide partijen het beste plan. De focus moet nu op dit seizoen liggen."

Vitesse bezet momenteel de tweede plaats in de Eredivisie. De Arnhemmers hebben evenveel punten als koploper Ajax, maar de regerend landskampioen beschikt over een beter doelsaldo.