Proces tegen Badr Hari voortgezet

Vechtsporter Badr Hari staat vanaf woensdag weer voor de rechtbank in Amsterdam, op verdenking van het plegen van een serie geweldsmisdrijven. In oktober legde de rechtbank het proces tijdelijk stil, in verband met een onderzoek van de Rijksrecherche naar het lekken van het strafdossier. Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, hoort Hari woensdag de strafeis.

Justitie verdenkt Hari (29) onder meer van een poging tot doodslag op zakenman Koen Everink. Die werd tijdens dancefestijn Sensation in juli 2012 zwaar mishandeld in een skybox van de Amsterdam ArenA. Everink (39) liep ernstig letsel op. Ferhat Y. is medeverdachte in deze zaak. Hari was op de bewuste avond in het gezelschap van zijn vriendin Estelle Cruijff.

Voor de rechter koos Hari ervoor zich te beroepen op zijn zwijgrecht, naar eigen zeggen om degenen die hem van zijn voetstuk willen zien vallen, niet verder te "voeden". Y. heeft verklaard dat hij Everink juist heeft willen helpen.

Hari's advocate wil onder anderen Everink horen over het lekken van het dossier. Volgens de rijksrecherche heeft hij hierin de hand gehad.

Voor het restant van het proces zijn nog enkele dagen uitgetrokken.

Proces tegen Badr Hari voortgezet
Proces tegen Badr Hari voortgezet (Foto: ANP)