[AO] Titelverdedigster Azarenka weggespeeld in kwartfinale

Titelverdedigster Viktoria Azarenka kan een derde titel in Australië op haar buik schrijven. De Wit-Russische werd in de kwartfinale compleet weggespeeld door de Poolse Agnieszka Radwanska, die nog wel een set verloor; 6-1, 5-7 en 6-0.

Azarenka kwam slecht uit de startblokken en sloeg talloze onnodige fouten. Radwanska was daarentegen scherp en sloeg in de gehele eerste set slechts één unforced error, waardoor ze al zeer snel een 6-1 setstand in haar voordeel noteerde. In het tweede bedrijf was Azarenka veel alerter en retourneerde ze daarnaast ook veel beter, waardoor ze uiteindelijk de set met 7-5 uit het vuur sleepte.

Maar de laatste set was vrijwel een kopie van de eerste, en Radwanska liet haar tegenstander werkelijk alle hoeken van de baan zien. Azarenka kon dan ook geen vuist maken en ging uiteindelijk roemloos ten onder met 0-6. Na afloop van de wedstrijd vluchte de nummer twee van de wereld dan ook snel de kleedkamer in.

Agnieszka Radwanska mag zich nu opmaken voor een halve finale tegen Dominika Cibulkova. De Slowaakse ontdeed zich kinderlijk eenvoudig van het Roemeense talent Simona Halep, die nauwelijks leek te kunnen serveren; 6-3 en 6-0. Het is de tweede keer dat Cibulkova de halve finale van een Grand Slam-toernooi bereikt. In 2009 maakte ze deel uit van de laatste vier op Roland Garros.