[KNVB beker] Uitslag Roda JC - AZ

Vanavond werd de eerste wedstrijd in de kwartfinales van de KNVB-beker gespeeld. Op bezoek bij Roda JC won AZ met 0-2 en plaatst zich zo voor de halve finales.

Roda JC kreeg al snel in het duel enkele kansen, onder meer via Németh en Paulissen, maar deze werden niet benut. Ook AZ kreeg een aantal mogelijkheden, maar het was een eigen doelpunt van Roda waardoor de bezoekers op voorsprong kwamen. Uit een hoekschop kopte Wuytens de bal, die via Biemans in de goal belandde. Met een 0-1 voorsprong gingen beide ploegen de rust in.

Na rust was er eerst een grote kans voor Jóhansson, maar hij slaagde er niet in deze te benutten. Vervolgens werd Németh met rood van het veld gestuurd. Hij deelde een beuk uit aan scheidsrechter Gözübüyük toen hij hem tot woede van de speler geen strafschop gaf. Vlak daarna scoorde Jóhansson de 0-2 en was de wedstrijd beslist.