Chelsea houdt niet langer vast aan Mata

Juan Manuel Mata verwisselt deze maand mogelijk toch van club. Zijn werkgever Chelsea heeft aan geïnteresseerde clubs laten weten dat elk bod vanaf nu serieus wordt genomen.

De Londenaren willen luisteren naar wat de handtekeningenjagers te bieden hebben, meldt Sky Sports. Manchester United en Paris Saint-Germain zouden de voornaamste kandidaten zijn om de Spaanse middenvelder annex aanvaller over te nemen.

De vorderingen in een transfer van Mata komen niet onverwachts. Door de reserverol die de speler sinds afgelopen zomer regelmatig vervult in Londen wordt zijn naam al maanden aan andere clubs gelinkt.

Engelse media meldden eerder vandaag dat Manchester United zo'n 44 miljoen euro over zou hebben voor de handtekening van Mata. The Mancunians zijn op zoek naar impulsen voor het middenveld om in de tweede seizoenshelft eerherstel te bereiken.

De carrière van Mata raakte in het slop na de komst van trainer José Mourinho bij Chelsea. De Portugese oefenmeester zag het niet zitten in de international, die vorig seizoen nog door de supporters werd verkozen tot Speler van het Jaar.

De 25-jarige speler is bezig aan zijn derde seizoen in dienst van Chelsea. Hij werd voor ruim 27 miljoen euro overgenomen van Valencia, waar hij op jonge leeftijd al een vaste waarde was in de hoofdmacht. Vorig seizoen scoorde hij elf keer in 35 competitieduels voor Chelsea.