RKC contracteert Daniël de Ridder

RKC Waalwijk heeft zich voor de rest van dit seizoen versterkt met Daniël de Ridder. De vleugelaanvaller was al een tijdje in Brabant op proef. De Ridder heeft tijdens zijn stageperiode laten zien dat hij fit is, en dat hij iets kan toevoegen aan het elftal.

"Daniël is op de flanken op z'n best en juist op die posities is onze huidige kern, mede door blessures, mager bezet. Wat ons allemaal erg aanspreekt, is de drive die hij heeft. Hij wil Nederland laten zien wat hij kan", reageert manager technische zaken Janus van Gelder op de officiële website van RKC Waalwijk.

Sinds vorig jaar was De Ridder clubloos, omdat zijn contract bij sc Heerenveen niet werd verlengd. In Friesland kwam de 29-jarige buitenspeler wegens blessures weinig aan spelen toe. Hij kampte lange tijd met een nekhernia.

In 2012 keerde De Ridder terug in Nederland, nadat hij bij verschillende clubs uit heel Europa terecht was gekomen. Na zijn doorbraak bij Ajax in het seizoen 2004/05 speelde de aanvaller onder meer in Spanje (Celta de Vigo), Engeland (Birmingham City, Wigan Athletic), Israël (Hapoël Tel Aviv) en Zwitserland (Grasshoppers).

Met De Ridder in de gelederen hoopt RKC Waalwijk de komende weken de weg naar boven in te zetten. De ploeg van Erwin Koeman hervatte de Eredivisie afgelopen weekend met een gelijkspel tegen FC Groningen (1-1), waardoor RKC nu vijftiende staat. Vrijdag volgt een lastige uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.