Caterham: Kobayashi en Ericsson coureurs, Frijns testrijder

Het Formule 1-team Caterham heeft bekendgemaakt dat Kamui Kobayashi en Marcus Ericcson de coureurs voor het seizoen 2014 zullen gaan worden. De Nederlander Robin Frijns en de Amerikaan Alexander Rossi zullen de testrijders zijn. Laatstgenoemde gaat ook in de GP2 rijden, samen met Rio Haryanto.

De geruchten dat Caterham voor Kobayashi en Ericsson zou kiezen werden in de afgelopen weken steeds sterker. Gisteren liet de renstal weten dat er voor Charles Pic geen tweede seizoen in zat en vandaag werd duidelijk dat Giedo van der Garde reserverijder bij Sauber is geworden.

De 27-jarige Kobayashi keert terug in de Formule 1, nadat hij eind 2012 zijn biezen kon pakken bij Sauber. De Japanner debuteerde in 2009 voor Toyota en dwong in de twee races die hij had met zijn rijkunsten een zitje bij Sauber af. Nu keert hij terug en krijgt hij de 23-jarige Ericsson als teamgenoot. De Zweed reed in de afgelopen vier seizoenen in de GP2 Series en kan nu met sponsorgeld zijn F1-droom waarmaken.

Voor Frijns is er een reserverol weggelegd. De Nederlander zal de rol van derde coureur op zich nemen in de weekenden dat de GP2 rijdt en zal ook enkele vrijdagen in actie mogen komen. Ook Rossi vult gedurende een deel van het jaar de reserverol in en mag ook in de GP2 racen, net als Haryanto die twee seizoenen in die raceklasse erop heeft zitten.