Politie laat passagier blazen

Afgelopen zaterdagnacht werd Patrick van den Kieboom in Edegem (België) tegengehouden voor een alcoholcontrole. Patrick begon al een beetje te zweten, want hij had namelijk de afgelopen uren wat alcohol genuttigd in een restaurant en is toch achter het stuur gekropen.

De politie had schijnbaar ook al iets achter de kiezen en had niet door dat het een auto betrof waarbij het stuur rechts zit. Patrick vertelt: “Ik heb een Renault Espace van een Zuid-Afrikaan gekocht, hierdoor zit het stuur rechts.” De politieagente sommeerde de passagier het raam open te doen en vroeg: “Hebt u wat gedronken?” Patricks vrouw antwoordde hierop dat zij alleen muntthee op had. Patrick kon met moeite zijn lachen inhouden en dacht: gebeurt dit nu echt?

De agente gaf de vrouw van Patrick een alcoholanalyseapparaat en liet haar blazen. Het apparaat gaf natuurlijk een ‘S’ aan, waarop de agente aangaf dat alles in orde was. Toen de politieagente zijn vrouw ook nog een BOB-sleutelhanger gaf, ‘deed hij het bijna in zijn broek’.