Jonker vanaf juli hoofd opleidingen Arsenal

Andries Jonker wordt definitief hoofd opleidingen bij Arsenal. De Nederlander, die onder meer als rechterhand van Louis van Gaal fungeerde bij FC Barcelona en Bayern München, gaat op 1 juli aan de slag bij de Londense club. Jonker is momenteel nog assistent-trainer van VfL Wolfsburg.

"Ik ben erg blij dat Andries hier aan de slag gaat", liet coach Arsène Wenger maandag weten op de website van Arsenal. "Hij heeft een grote reputatie in het voetbal en vervulde een sleutelrol binnen het team dat ervoor heeft gezorgd dat er nu zo veel goede jonge spelers worden opgeleid in Nederland."

Wenger doelt op de functies die de 51-jarige Jonker bij de KNVB bekleedde. Hij was in het verleden onder meer technisch manager bij de bond en had daarnaast een aantal jeugdelftallen onder zijn hoede.

Jonker bereikte in 2010 als assistent van Van Gaal de Champions League-finale met Bayern. Na het ontslag van de huidige bondscoach van Oranje, stond hij enige tijd als interim-trainer aan het roer in München. Hij was eerder in Nederland coach bij FC Volendam, MVV Maastricht en Willem II.

Bij de huidige koploper van de Premier League volgt Jonker Liam Brady op. Brady, die sinds 1996 verantwoordelijk was voor de jeugdopleiding van de club, wilde een stapje terugdoen. Hij zal de Nederlander in het begin nog wel bijstaan om de overgang soepel te laten verlopen.