Script Star Wars VII af, Plemons in beeld voor rol

Het scenario voor de zevende film in de Star Wars-reeks is af. Dat zei regisseur en coscenarist J.J. Abrams zondag tijdens de persbijeenkomst van de Television Critics Association, schrijft de Amerikaanse filmsite The Wrap. Ook bevestigde Abrams het gerucht dat Breaking Bad-acteur Jesse Plemons in beeld is voor een rol in de film.

"Jesse is een van de acteurs met wie we in gesprek zijn", zei Abrams. "Het verbaasde me dat dat gerucht ineens online verscheen. Ik lees zelden over mijn onderhandelingen met acteurs."

Over het verhaal kan en wil Abrams, zoals gewoonlijk, nog niets zeggen. Het blijft dus gissen naar de rol waarvoor Plemons in beeld is.

De filmmaker benadrukte wel dat hij zich over het algemeen verre houdt van de eindeloze geruchtenstroom omtrent Star Wars. "Er staat van alles online. Het meeste is gebaseerd op aannames die niet kloppen, gewoon herrie", zegt hij. "Maar het geeft wel aan dat veel mensen reikhalzend naar deze film uitkijken. Dat is altijd een compliment."

Het is al wel bekend dat de film een vervolg wordt op Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi. Ook zouden veel van de oude castleden, onder wie Harrison Ford, Mark Hamill en Carrie Fisher, weer hun opwachting maken. Ook zij houden over het algemeen de lippen stijf op elkaar. De film verschijnt volgend jaar december in de bioscoop.


Script Star Wars VII af, Plemons in beeld voor rol (Foto: Novum)